Севернокорейска пропагандна песен, в която Ким Чен-ун е възхваляван като

...
 Севернокорейска пропагандна песен, в която Ким Чен-ун е възхваляван като
Коментари Харесай

Сензация в мрежата: Защо Южна Корея забрани пропагандната песен за Ким Чен-ун

 

Севернокорейска пропагандна ария, в която Ким Чен-ун е възхваляван като „ популярен водач и другарски надъхан родител “, се популяризира в TikTok, като машъпите и танците събират милиони гледания, което докара до възбрана на песента от Южна Корея заради „ психическа война “.

„ Тази ария е почтена за „ Грами “, пишат консуматори в обществените мрежи

В понеделник медийният регулатор на Сеул разгласи, че блокира достъпа до версиите на „ Дружелюбен татко “ - радостния агитационен шлагер, който се трансформира в невероятна сензация в обществените мрежи.

Според севернокорейската държавна централна осведомителна организация песента е показана през април по време на нощен концерт във връзка завършването на жилищен план в столицата Пхенян, написа Си Ен Ен.

 Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора  Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа 2 мин. Предупреждения за порои и стихии и през идващите 24 часа  3 мин. " За 5 година съм излизал 10-15 пъти ": Защо млад мъж в инвалидна количка е блокиран в дома си  Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “ 2 мин. Започва престъпно следствие за гибелта на Матю Пери от „ Приятели “  3 мин. " Тренд ": ГЕРБ " отлепва " с 10%, три партии се борят за второто място  Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ) 1 мин. Откриха тялото на мъж край Кресна (СНИМКИ)  Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора 3 мин. Опасно разрушение на постройка в центъра на София: Отломки от нея едвам не удрят хора

Текстът на песента възхвалява Ким Чен-ун, а в музикалния клип се вижда по какъв начин севернокорейците въодушевено запяват оркестровата ария, обявявайки, че Ким „ се грижи за нас с любов “.

Въпреки че севернокорейската агитация не е нещо ново, разликата този път е, че песента е оповестена в TikTok, чийто притежател е китайският интернет колос ByteDance.

Песента стана вирусна, откакто основатели на наличие от целия свят я използваха, с цел да създадат свои лични редакции на музикалния клип, добавяйки танци и занимателни надписи към личните си къси едноминутни клипове в платформата, като събраха над 2 милиона гледания.

Южнокорейските чиновници по сигурността се изрекоха негативно за пародиите. Корейската комисия за информационни стандарти реши да блокира 29 видеоклипа на песента след искане от Националната разследваща работа на Сеул.

Но някои версии на песента в YouTube към момента са налични за потребителите в Южна Корея от сряда насам.

„ Видеоклипът е типично наличие, обвързвано с психическа война против Южна Корея, защото е оповестен в канал, ръководен за връзка с външния свят, и е ориентиран основно към едностранно обожаване и прославяне на Ким “, се споделя в изказване на регулатора.

Северна и Южна Корея са откъснати една от друга, откогато Корейската война през 1953 година завърши с помирение. Технически двете страни към момента са във война, само че и двете държавни управления от дълго време се стремят към задачата един ден да се обединят и към момента гледат една на друга като на враждебни.

Милиони севернокорейци живеят в мизерни условия под тоталитарна тирания, която продължава към този момент повече от седем десетилетия и обгръща три генерации от династията Ким.

Режимът управлява всичко - от питателните дажби до достъпа до обучение и назначението на работа, а хората постоянно са вкарвани в изтощителни трудови лагери.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР